Ugrás a fő tartalomra

Márciusi Mulatságok

Határon túli fiatalokat megrengető bulit rendezett ismét a prágai AED

A szervezést már hónapokkal korábban megkezdte a diákkör vezetősége, ahogy az már évek óta  jó szokásunk. Felébredve téli álmukból már csak az utolsó simításokat kellett véghezvinni pár héttel a rendezvény előtt.

csipet csapat (ami nem is olyan csipet)


Ha a Márciusi Mulatságok egy bográcsgulyás lenne, akkor ezek lennének a szupertitkos alapanyagok, amelyektől évről- évre finomabbra sikerül a buli.

Hozzávalók:
  • egy profi szervezőcsapat
  • végtelennek tűnő e-mailezések sorozata
  • kocsma, koncert és bulihelyszínek
lányok

  • szállások (intézése)
  • buszok (fogadása)
  • zenekarok (intézése, fogadása)
  • 2x DJ (intézése, fogadása)
koncert


  • 1000db karszalag
  • reklám anyagok és Facebook propagálások
  • plakátok, szórólapok (szerkesztése)
  • tombolajegyek és díjak
vacsi és sör

  • fotósok
  • jegyszedők
  • idegenvezető a városnézésre
  • koszorú és ünnepi beszéd

március 15



És ami a legfontosabb a FERGETEGES HANGULAT és a bulizni vágyó fiatalok zöme.

kocc...


Csupán ennyi a titka egy igazán jó prágai hétvége megszervezésének.
Bár a szerevezőcsapat a végére mindig nagyon elfárad, tudják, megérte. Erről a képek is árulkodnak, na meg persze a sok-sok pozitív visszajelzés.
Ismét köszönet illet mindenkit, aki valamilyen módon részt vett az eseményen. Legyen az AED staffos, a legnagyobb partyarc vagy maga Szabó Balázs.

tánc


Köszönjük!:)

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor, s remélhetőleg még 2x ennyien. 

tömeg



A blogbejegyzést késztette: Erdélyi Ági (Prága)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A magyar- és a cseh gasztronómia avagy beszélgetés az ostravai magyar klub lovagrendi szakácsával Bors-Fiszli Editkével

A Receptek a magyar konyhából c. rendezvénysorozatunk főszakácsával Bors-Fiszli Editkével beszélgettem a rendezvényről és a magyar és a cseh gasztronómiáról.  Hogyan is vált az ostravai magyar klub a magyar gasztronómia helyi fellegvárává? Mik a főbb hasonlóságok és különbségek a magyar és a cseh íz világ között? Hogyan is vált az ostravai magyar lakos, Editke a magyarországi Népi Ízőrző Lovagrend lovagrendi szakácsává? A következő sorok megadják a választ.
Editke:A történet 2010 augusztusában a kouty-i művelődési táborban kezdődött, ahol megismerkedtem az egyik ostravai klubtaggal, Bors Istvánnal. A kapcsolatunk később komolyra fordult, majd pedig összeházasodtunk. Az Ostravai Magyar Klubba beléptem, amikor idekerültem, nemcsak a férjem, hanem az unokatestvérem, Magdika révén is klubtag lettem. Később a vezetőségnek is a tagja lettem. Jenei János ötletére elhatároztuk, hogy bevezetünk egy magyar konyhát, egy úgynevezett főzőesemény sorozatot, ahol a magyar ízeket fogjuk bemutatni az …

Egy fél évnyi AED tevékenység, röviden és tömören

Egy fél évnyi AED tevékenység, röviden és tömören     Szeretett Prágánkban az új szemeszter még csak jövőnek számított szeptember végén, az idén 60 éves AED héttagú képviselete, beleértve az új elnökségi tagokat viszont már elkezdte a munkát, egy szinttel feljebb, a Diákhálózat Hallgatói parlamentjén. Ja, már miután odaértünk, mert nem csak egy autónk veszett el… 
     Azzal a lelkesedéssel estünk neki rögtön hétfőn a saját rendezvényeink tervezéséhez is, új tagokkal bővülve. És ez meg is mutatkozott a nyitógyűlésen: „50 perc alatt megszerveztünk egy egész szemesztert, ez má’ valami!” És még mindig ugyanezzel a lendülettel pár nap múlva meg is nyitottuk a szemesztert egy kellemes kis sörözés keretein belül. Voltak új arcok, meg új nevek, aztán már csak össze kellett rakni őket…
     Két héttel később, a brünni Kafedik Mega7vége nevű rendezvénye után vasárnap természetesen teljesen fitten találkoztunk a Prágai Magyar Katolikus Lelkészség (azóta már plébánia lett) udvarán délelőtt a tanév…

Márciusi mulatságok 2018

Együtt mulattak a felvidéki magyar diákok Prágában
     A prágai Ady Endre Diákkör 2018 március 8-10. között rendezte meg a már tradícióvá vált háromnapos nagyszabású rendezvénysorozatát. A Márciusi Mulatságok egy 1990 óta minden évben megrendezésre kerülő háromnapos rendezvénysorozat, melynek célja, hogy a Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban tanuló felvidéki magyar diákok találkozzanak, közösen szórakozzanak, ápolják a személyes baráti és szervezetek közti kapcsolatokat és együtt emlékezzenek meg nemzeti ünnepünk alkalmából. Évek óta rendszeres vendégei az eseménynek a szegedi, erdélyi és vajdasági diákszervezetek képviselői is, ezzel erősítve az egész Kárpát-medencén átnyúló együttműködést.      Az idei programsorozatot a csütörtök esti hagyományos sörözés indította a Klamovka étteremben. A sörözés és beszélgetés mellett minden résztvevőnek lehetősége nyílt moldvai és gyimesi tánclépéseket tanulni, amihez a Huzavona és a Folkpakk együttesek szolgáltatták a lábalávalót.       …